Program Ponta Lopud Jazz festivala

Ovogodišnji festivalski program uključuje Jazz mastera u rezidenciji Kennya Warnera te tri benda u rezidenciji – Linda May han Oh & The Glass Hours, Nicole Zuraitis Kvartet i Thana Alexa feat. Antonio Sánchez – impresivna grupa međunarodno priznatih umjetnika koji će boraviti na otoku kao izvođači i mentori tijekom trajanja festivala.

Svako jutro će započeti otvorenom majstorskom raspravom zajedno sa Jazz masterom i članovima svakog od bendova u rezidenciji, nakon toga slijedi druga majstorka radionica ili “jam session” sudionika koje će voditi mentori festivala (glazbenici iz svakog od nastupajućih bendova). Svrha ovih majstorskih tečajeva je omogućiti mladim profesionalcima usavršavanje svog zanata i izmijenjivanje kreativnih ideja sa glazbenicima svjetske klase koji donose globalnu perspektivu na Lopud.

Odabrana grupa glazbenika iz Hrvatske i susjednih država osobno su pozvani na otok za vrijeme trajanja festivala s namjerom stvaranja zajednice i inspiracije dijeljenjem svakodnevnih intimnih razgovora o stanju industrije, izvedbama, večernjih jam sessiona i nezaboravnim iskustvima u području Dubrovnika u Hrvatskoj.

KAKO DOĆI DO LOPUDA

Prema Lopudu i s njega svakodnevno prometuju brodske linije Jadrolinije.
Red vožnje i karte možete pronaći na www.jadrolinija.hr.

Za vrijeme festivala od 31. kolovoza do 02. rujna 2023. za  festivalsku publiku dodatno je organiziran dolazak na Lopud brodom Argosy. Vožnja brodom traje do 60 minuta.

Raspored vožnji brodom Argosy 31. kolovoza, 01. i 02. rujna
19:00 Dubrovnik iz Gruža (preko puta gruške place) – Lopud
00:30 Lopud – Dubrovnik, Gruž