Program Ponta Lopud Jazz festivala

Program ovogodišnjeg festivala uključuje sudjelovanje jazz majstora Joea Lovana i tri benda u rezidenciji: Antonio Sanchez & Bad Hombre feat. BIGYUKI, Thana Alexa & Lex Sadler; David Sanchez Group feat. Luis Perdomo & Ricky Rodriguez; te Obradovic-Tixier Duo. Svako jutro započet će otvorenom diskusijom tijekom masterclassa s našim jazz majstorom i članovima svakog benda u rezidenciji, nakon čega će uslijediti drugi specijalizirani masterclass ili jam session za sudionike pod vodstvom festivalskih mentora, koje čine glazbenici iz svakog od navedenih bendova. Svrha je masterclassova omogućiti mladim profesionalnim glazbenicima da usavrše svoje umijeće i razmijene kreativne ideje s vrhunskim glazbenicima globalnih perspektiva i iskustava.

Odabrana grupa glazbenika iz Hrvatske i susjednih zemalja posebno je pozvana da boravi na otoku za vrijeme trajanja festivala s ciljem stvaranja zajedništva i nalaženja inspiracije kroz svakodnevne intimne razgovore o stanju glazbene industrije, nastupe, večernje zajedničke svirke i nezaboravna iskustva na dubrovačkom području.


Ulaznice za festivalske koncerte i brodske transfere su besplatne.
Gledalište nije numerirano. Ulaznice se mogu preuzeti na sustavu Ulaznice.hr na linku 
ulaznice.hr/r/Ponta-Lopud-Jazz-festival
Isprintanu elektronsku ulaznicu potrebno je pokazati na ulazu u brod i koncert. 


KAKO DOĆI DO LOPUDA

Prema Lopudu i s njega svakodnevno prometuju brodske linije Jadrolinije.
Red vožnje i karte možete pronaći na www.jadrolinija.hr.

Za vrijeme festivala od 31. kolovoza do 02. rujna 2023. za  festivalsku publiku dodatno je organiziran dolazak na Lopud brodom Argosy. Vožnja brodom traje do 60 minuta.

Raspored vožnji brodom Argosy 31. kolovoza, 01. i 02. rujna
19:00 Dubrovnik iz Gruža (preko puta gruške place) – Lopud
00:30 Lopud – Dubrovnik, Gruž