Dragi prijatelji,

sretni smo da je platforma PONTA LOPUD uspješno zaživjela, te nam uz film nakon tri izdanja donosi i jazz festival.

Lopud je postao jedinstvena lokacija na kojoj se odvijaju susreti renomiranih umjetnika i autora iz cijelog svijeta i mladih talenata koji predstavljaju svijetlu umjetničku budućnost.

Uz podršku vrhunskih profesionalaca iz raznih područja kulture, posebnu zahvalnost dugujemo upravo Lopuđanima, bilo starosjediocima ili zaljubljenicima u ovaj naš lijepi otok, ljudima iz raznih krajeva svijeta koji su odabrali Lopud za svoj ljetni dom. Oni su prepoznali napore i nastojanja festivalskog tima da kreira ono ‘nešto više’.

Platforma Ponta Lopud promovira i slavi film, glazbu, suvremenu umjetnost i gastronomiju, povezuje i umrežava ljude raznih profesija, nacionalnosti i životnih stilova, ali istog senzibiliteta za lijepo i iste ljubavi za Lopud. I upravo zbog te generalno dobre energije i poticaja, naš entuzijazam raste i uvjerava nas da sve ovo što poduzimamo ima smisla.

Prvo festivalsko izdanje Ponta Lopud jazz festivala uveličava jedan od najvećih jazz saksofonista Joe Lovano, koji će kao master svoje bogato iskustvo i znanje prenositi mlađim kolegama. Uz rezidencijalnog mastera, u predavanjima će sudjelovati i sjajni mentori poput Antonia Sancheza, Davida Sancheza, Lade Obradović, Davida Tixiera i umjetničke direktorice Thane Alexe, ujedno inicijatorice Ponta Lopud Jazz festivala.

Želja nam je da naš Lopud raste kao kreativni hub, mjesto susreta i nastajanja novih i naprednih ideja. Želimo pomicati kreativne granice, a kako bismo zajedno stvorili aktivnu zajednicu i doprinijeli kvaliteti i dugoročnosti umjetničkih događanja na otoku, velika nam je čast i zadovoljstvo pozvati Vas da se učlanite u „Ponta Lopud Jazz Klub“.

Očekujemo Vas i veselimo Vam se na 1. Ponta Lopud jazz festivalu.