Stevan Milijanović

 (klavir / Srbija)

KRATKA BIOGRAFIJA

Stevan Milijanović rođen je 1996. u Čačku, Srbija. Nastupao je na mnogim natjecanjima klasične glazbe u zemlji u inozemstvu. S osamnaest godina odlazi u Dublin na studij (Newpark Music Centre), gdje se upisuje direktno na 4. godinu. Nastavlja studij na Odsjeku za jazz FMU-a u Beogradu u klasi prof. Save Miletića, gdje završava i magisterij. Tijekom studija sklada i aranžira za jazz sastave na fakultetu te za big band. 2022. primljen je u Udruženje glazbenika jazz, zabavne i rok glazbe Srbije.

Aktivan je član mnogih beogradskih sastava, među kojima su SPS bend (projekt Zorana Kesića), Drumbooty, Manivi, Bosque Sound Community, TAP 011, Bvana Herbalajzer i Džezeri iz Lagune, Igor Vince, Gorica and the Grooveheadz, Miško Plavi Trio, Surreal, Prti Bee Gee, Nenad Knežević Knez, EJO, Ana Stanić, Stevan Milijanović Quartet itd.

Kao vođa etno jazz orkestra EJO izdao je album Ptica za PGP, koji sadrži autorske kompozicije i aranžmane tradicionalnih pjesama s Balkana. Udruženje jazz, pop i rock muzičara Srbije 2022. godine sastavu EJO dodijelilo je povelju za najemitiraniju jazz skladbu za Deset dana kao i nagradu Miroslav Miša Aleksić u kategoriji mlade nade.

Stevan nastavlja svoju glazbenu evoluciju kroz projekt Stevan Milijanović and Friends, u okviru kojeg je objavio singl pod nazivom Here to stay, u suradnji s Goricom Šutić.