Mirsad Dalipi

(bubnjevi / Kosovo)

KRATKA BIOGRAFIJA

Mirsad Dalipi rođen je 1988. godine u Prištini, Kosovo, a odrastao u Ferizaju. Svoje glazbene preferencije otkrio je već s pet godina, kada je prvi put zasvirao bubnjeve. Nakon što su 2011., on i njegov prijatelj Bajram Kafu Kinoli osnovali sastav Gipsy Groove, ubrzo su izdali dva albuma i svirali na turnejama po Europi, Aziji i susjednoj regiji, promovirajući vrijednosti tolerancije i jednakost. S obzirom da su osnivači sastava Romi, vjerovali su da je jedino glazbom moguće razbiti predrasude prema romskoj nacionalnoj manjini i tako željeli pokazati umijeće svog muziciranja u raznim žanrovima kao što su jazz funk, groove, DnB elektronika fusion itd.

Od 2013. živi u Zagrebu, gdje se uglavnom bavi glazbom te surađuje s renomiranim hrvatskim jazz glazbenicima kao što su Davor Križić, Joe i Lela Kaplowitz, Zvonimir Bajević, Zvonimir Šestak, Elvis Stanić, Valerija Nikolovska, Dina Rizvić, Miro Kadoić, Elvis Penava, Ivan Kapec, Joe Pandur, Viktor Lipić, Matija Dedić itd. Stalni je član Balkan Zoo Ensemblea, s kojim je snimio četiri albuma: Balkan Zoo, After Shock, Trice i posljednji,  Recycle, u izdanju Croatia Recordsa (2022.).

  1. svirao je na albumu Strange Beauty Davor Doležal Quarteta (Croatia Records) te Put u plus Edo Maajka benda (Dallas Records), koji je dobio nagradu Rock&Off za najbolji album 2018. godine, a promovirali su ga diljem Europske unije i naše regije.