Milena Jančurić

 (flauta / Srbija)

KRATKA BIOGRAFIJA

Milena Jančurić je flautistica koja je diplomirala na Studiju izvođačkih umjetnosti na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu 2010. te nastavila studij u istom području na Berklee College of Music u Bostonu, gdje je i diplomirala 2013. godine. Već kao studentica, posvetila se postizanju glazbene edukacije na profesionalnoj razin, učeći i surađujući pritom s renomiranim glazbenicima kao što su Matt Marvuglio, Ljubiša Jovanović, Marco Pignataro, Danilo Perez, Fernando Brandao, Scott Free, Mitch Haupers i mnogi drugi.

Vrijeme koje je provela na Berkleeju poslužilo joj je kao velika inspiracija za vlastiti umjetnički razvoj. Iako s velikom radošću izvodi klasičnu glazbu, otkrila je i strast prema improvizaciji i skladanju vlastitih djela. Muzicirala je na brojnim koncertima i sudjelovala u mnogim projektima, kao solo izvođačica i članica raznih ansambala, uključujući komorne ansamble, orkestre, manje sastave, ali i kao studijska izvođačica.

U posljednje je vrijeme surađivala s različitim sastavima kao što su Milena Jancuric Quintet, Aleksandar Dujin Orchestra, Ana Ćurčin and the Changes, Lazar Novkov & Frame Orchestra, Sanja Markovic, Ehud Ettun, Yabuno Ettun Project, Women of the World i dr.

Od 2016. Milena uspješno sudjeluje s Internal Compass Institutom u Izraelu, sudjelujući na radionicama i koncertima.

  1. objavila je svoj prvi album Shapes and Stories za talijansku diskografsku kuću A.MA Records.