Borna Pehar

 (klavir / Hrvatska)

KRATKA BIOGRAFIJA

Borna Pehar, rođen 1997. godine, hrvatski je pijanist i skladatelj iz Zadra. Završio je osnovno i srednje glazbeno obrazovanje u Zadru prije nego što je upisao Studij glazbene umjetnosti u Mostaru, Bosna i Hercegovina.

Međutim, donio je odluku o prekidu klasičnog obrazovanja te se preusmjerio se na jazz klavir i upisao Kärntner Landeskonservatorium u Klagenfurtu, Austrija, pod vodstvom Roberta Bargada. Nakon uspješnog završetka preddiplomskog studija, nastavio je magistarski studij na prestižnom Sveučilištu za glazbu i umjetnost u Beču (Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien).

Borna je aktivno sudjelovao na raznim jazz radionicama, a jedno od zapaženijih iskustava bila je Jazz Clinic u Velenju, gdje je sudjelovao tri puta i imao čast raditi i učiti s renomiranim glazbenicima poput Dannyja Grissetta, Joela Rossa i Marka Churnchetza. U listopadu 2019. njegov trio sudjelovao je na 8. Hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika “Boris Papandopulo”, gdje je osvojio drugu nagradu stručnog žirija. Pored toga, Borna je odabran kao finalist u glazbenoj kategoriji za “Večernjakovu domovnicu”, na događaju koji se održao u Frankfurtu 2020. godine.