by Urednik Pontalopud

Share

by Urednik Pontalopud

Share

U okviru kreativne platforme Ponta Lopud, drugo izdanje jazz festivala održat će se od 29. do 31. kolovoza

Od 29. do 31. kolovoza, otok Lopud će postati epicentar jazz glazbe zahvaljujući Ponta Lopud Jazz festivalu. U ovom jedinstvenom okruženju mira i prirodne ljepote, jazz profesionalci će imati priliku sudjelovati u raspravama o glazbenoj industriji s nekima od najpoznatijih jazz glazbenika iz cijelog svijeta. Pored inspirativnih razgovora, posjetitelji će uživati u live izvedbama međunarodnih izvođača.

Svako jutro festivala započinje otvorenom raspravom s Jazz masterom i članovima bendova. Nakon toga slijedi druga majstorska radionica ili “jam session” koje će voditi mentori festivala, pružajući mladim profesionalcima priliku za usavršavanje i razmjenu kreativnih ideja s vrhunskim glazbenicima.

Posebna grupa glazbenika iz Hrvatske i susjednih država bit će osobno pozvana na otok tijekom trajanja festivala. Cilj je stvaranje zajednice kroz svakodnevne razgovore o stanju u industriji, izvedbe, večernje “jam sessione” i nezaboravna iskustva koje nudi otok Lopud.

Ovaj festival nije samo glazbeni događaj, već i prilika za usavršavanje mladih talenata uz podršku vrhunskih svjetskih jazz glazbenika. Ponta Lopud Jazz festival obećava nezaboravno iskustvo za sve sudionike i posjetitelje.